Hårfjernelse

Flere og flere vælger idag at få fjernet uønsket hårvækst ved hjælp af moderne fotoepileringsteknik – laserbehandling. Vi taler om permanent hårfjernelse, fordi de hårsække vi ødelægger IKKE kommer igen.

Permanent hårfjerning med laser er en hurtig og effektiv måde at fjerne uønsket hårvækst. Hårsækkene bliver udsat for en kombination af bipolar radiofrekvensbølger og laserlys, der sikkert og præcist ødelægger hårsækkene. Ved permanent hårfjerning ødelægger IPL laseren hårsække i vækst. Når der efterfølgende kan komme flere hår, er det fordi yderligere hårsække kan ligge i dvale, hvorfor flere behandlinger er nødvendige for at få alle hårsække ødelagt. Enkelte må regne med behov for enkelte genbehandlinger i ny og næ, hvis resultatet skal fastholdes. Dette skyldes netop hårsække, der vågner af dvale tilstand og begynder at danne hår. Det er her vigtigt at påpege, at det ikke altid er muligt at give nogen sikker forudsigelse for hvor ofte en genbehandling er nødvendig, da der kan være stor individuel variation.

Jo mørkere og tykkere hårene er des mere effektiv er selve hårfjernelsen. Men alle kan opnå en hårreduktion de er helt tilfreds med. Finere tyndt hår i ansigtet er altid en vanskelig opgave. Er der tale om hormonel påvirkning af huden, som hos piger med generende skægvækst, samt hårfjerning af mænds skægvækst og hår på ryggen, skal man regne med opfølgende behandling i varierende grad, for at fastholde det gode resultat med hårfjernelsen. Hos personer med lysere teint og lysere hår, vil der typisk ses en vis hårreduktion, hvor man kommer af med de tykkere og mørkere hår, og hvor man næsten altid bliver befriet for de gener som er forbundet med at barbere eller voksbehandle – og ved hårfjerning med laser fås også en glattere og pænere hud.

For at opnå det fulde udbytte af en IPL-laserbehandling skal man undgå at bruge andre hårfjerningsmidler en måned før behandling.
Kommer du i medicinsk behandling, f.eks. hormonbehandling senere i livet, kan dette påvirke hårdannelsen, hvorved nye hår bliver dannet. Disse hår kan du få fjernet ved at få nye behandlinger, både lyse og mørke.

Resultat

Selve håranlægget, som forsyner en hårkanal med hår, består af ikke en enkelt, men af en hel lille flok af hårsække (typisk 4-8) som skiftes til at være aktive. En  hårsæk er aktiv i et par måneder. Herefter går den i en hvilefase og afløses af næste hårsæk i håranlægget. Hårsækken kan kun destrueres med laserbehandling, mens den er aktiv i vækstfasen. For at komme igennem hele håranlægget skal man derfor regne med flere hårfjerninger med et interval der varierer fra person til person. Et forløb kan strække sig fr 6-24 måneder.

Hårvækst bliver, afhængig af biologien reduceret efter hver behandling. Antallet af behandlinger, der er nødvendige, afhænger af din hårfarve og hudtype samt området, der skal behandles og ikke mindst den faktor – hvordan din krop modtager laserlyset.

Gør det ondt?

Vores maskine er udstyret med et særdeles effektivt kølesystem, således at smerte ifm behandlingen som udgangspunkt ikke forekommer. Rammer man områder på huden med mere pigmentering kan der dog kortvarigt forekomme en smerte, der kan føles som et smæld på huden. Vores behandlere gør sig naturligvis meget omhyggelige med IKKE at ramme sådanne områder.

Efter behandlingen

Alle former for solbadning og eksponering af huden over for sol i de næste 2 måneder bør undgås.
Minimum faktor SPF 50 bør anvendes for at beskytte det behandlede område.

Behandlingen kan give en brændende fornemmelse og rødme i huden omkring hårsækkene svarende til den effekt, man får af for meget sol. Selvom det forekommer yderst sjældent, kan IPL forårsage let forbrænding eller blister i overhuden.
Hvis anvisninger om solbeskyttelse (SPF 50) ikke følges eller hvis der behandles på et solbrændt område, kan hyper- eller hypopigmentering opstå i det behandlede område. Fejlpigmentering er midlertidig og går normalt væk indenfor 3 til 6 måneder. Det forekommer hos enkelte, at hårene kommer igen eller omdannes til lette dun i form af såkaldte vellushår.

Gratis og uforpligtende opstartssamtale.

Inden du beslutter dig, bedes du læse behandlingsinformationen og samtykkeerklæringen grundigt

Book en gratis og uforpligtende opstartssamtale