Laserbehandling af strækmærker

Hvis du har strækmærker og gerne vil komme dem til livs kan det være svært at finde en behandlingsform, som hjælper. De fleste cremer, som findes på markedet er ikke særlig effektive. Selv om du taber dig vil strækmærkerne ikke forsvinde af sig selv. Heldigvis er der en mulighed for, at du kan få strækmærkerne reduceret eller helt væk ved hjælp af laserbehandling mod strækmærker.

 

Der findes ikke en decideret strækmærker laser, men ved brug af klinikkens LightForce laser, kan EPC Laser hjælpe dig med de strækmærker, som du føler sig påvirket eller begrænset af. Det er ikke nødvendigvis for resten af livet at strækmærkerne skal irritere dig. Ved en laserbehandling mod strækmærke får du en skræddersyet behandling, der virker effektivt på strækmærker og gør dem mindre synlige.

 

Hvad er strækmærker?

Strækmærker kan opstå i forbindelse med øget vægt og er meget normale i forbindelse til graviditet.  Strækmærker kan også komme af ekstremt hurtigt vægttab. Både mænd og kvinder kan rammes af strækmærker. De opstår typisk på maven, hofterne, lårene, ballerne eller brysterne. Dog er det typisk kvinder man hører om får strækmærker, da kvinder kan få strækmærker i forbindelse med graviditet. Mænd kan dog også få strækmærker eksempelvis ved hurtig muskelforøgelse eller overvægt.

 

Strækmærker er et symptom på at huden er blevet strækket. Der kan også være hormonelle faktorer i spil, men hovedsageligt dukker strækmærker op ved en længerevarende forstrækning af huden. Det sker eksempelvis, hvis du bliver større. Huden bliver simpelthen nødt til at strække og udvide sig ved at skabe revner. Revnerne er ikke voldsomme som sådan. De kommer lidt efter lidt. Du kan risikere at få mange små eller få større strækmærker. Ny hud bliver nødt til at blive dannet, da den eksisterende hud ikke kan række til mere. På den måde er strækmærker en mild form for arvæv. Det er resultatet af at huden ikke kunne følge med i forhold til at blive udvidet.

 

Strækmærker giver i langt de fleste tilfælde kun kosmetiske irritationer. Der er typisk ingen smerte forbundet med strækmærker. Dog kan strækmærker godt klø en smule, når de er helt nye. Det sker for huden er blevet strækket og derved er helt ny, hvor strækmærket er at finde. Til at starte med er strækmærkerne rosa eller lilla, men med tiden vil strækmærkerne skifte farve til omtrent samme farve som huden omkring.

 

Det der kan gøre strækmærkerne meget tydelige er eksempelvis, hvis du har fået en lækker solbrun hud om sommeren. Strækmærkerne indeholder næsten intet pigment og kan derfor heller ikke tage imod farve. Derfor bliver strækmærkerne endnu mere synlige, når du er brun. De forbliver nemlig lyse, som din hud er, når du ikke er solbrun. Om vinteren, når du er vinterbleg vil du derfor ikke lægge så meget mærke til dem. Uheldigvis er det om sommeren, når du skal i bikinien, at du er mest opmærksom på dem. Derfor vælger mange af få strækmærke laserbehandling, så strækmærkerne bliver mindre synlige.

 

Strækmærker som resultat af ikke-elastisk hud

Som nævnt opstår strækmærker, hvis din hud er tvunget til at udvide sig. Der kommer strækmærker, hvis huden ikke er elastisk og smidig. Og da vil mange få ønsket om at fjerne strækmærker. Det er desværre ikke så hurtigt og så nemt at fjerne strækmærker med laser. Det kan gøres, men det er langt bedre at forebygge.

 

Så hvis huden er elastisk og smidig er chancerne for at du vil få strækmærker betydeligt mindre. Og du kan bekymre dig mindre om mærkerne og hvordan man behandler dem. Det er ikke så svært at få en elastisk hud, da det kommer meget an på, hvad man putter i munden.

 

Da vi ønsker, at du skal fortsætte med at være tilfreds med dit resultat fra laserbehandlingen mod strækmærker, får du her nogle gode råd til, hvordan du holder din hud elastisk og forebygger mod flere strækmærker i fremtiden:

  • Drik masser af vand for at holde din hud smidig. 2 liter dagligt er en fin tommelfingerregel.
  • Spis varieret
  • Dyrk motion
  • Undgå overvægt
  • Anvend graviditetsvenlig fugtighedscreme allerede fra første trimester, hvis du bliver gravid

 

Hvordan virker laserbehandling mod strækmærker?

Strækmærker kan behandles med en fractional laserbehandling. Det er en type laserbehandling, som især ældre strækmærker kan behandles med. Årsagen til det er at behandlingen fokuserer på at udglatte overgangen fra din hud og til strækmærket. Ved at gøre overfladen helt jævn kan du mindske synligheden af strækmærkerne. Det er ikke hos alle at strækmærkerne forsvinder 100%, men man kan typisk komme meget tæt på.

 

Hvis du har helt nye strækmærker skal det vurderes, hvilken type behandling du bør få. Det kan EPC Laser rådgive dig om. Især ved røde og nye strækmærker skal det nemlig vurderes, om de skal have en vaskulær laserbehandling, hvor fokus er på at mindske rødmen, som er det, der gør nye strækmærker meget iøjnefaldende.

 

Hvor lang tid tager det at fjerne strækmærker?

Det kan variere rigtig meget, hvor mange behandlinger, der skal til før du ser resultater. Der er eksempelvis forskel på nye og ældre strækmærker. Ældre strækmærker kan fjernes eller mindskes på 1-3 behandlinger, men de nye strækmærker typisk kræver flere behandlinger. Det lyder forkert at det forholder sig sådan, men de ældre strækmærker har fået samme farve, som din hud og derfor kræver de mindre af en laserbehandling.

 

Uanset hvad er laserbehandling mod strækmærker helt klart at foretrække fremfor den meget mere indgribende kirurgiske tilgang. Hos EPC Laser mener vi at kirurgi bør undgås, hvis det er muligt. Med laserbehandling opnår du resultater på en meget mere skånsom metode med færre risici.

 

EPC Laser fjerner strækmærker effektivt og skånsomt

Vil du gerne have fjernet strækmærker hos eksperter i laser og specialister i strækmærker laserbehandling, så kan du roligt vælge EPC Laser. Hos os får du den nødvendige rådgivning. Vi besvarer gerne alle dine spørgsmål, så du ingen tvivl har. Og det gør vi selvfølgelig inden behandlingsforløbet påbegyndes. Så er du velinformeret inden og ved, hvad du kan forvente at strækmærker behandlingen. Vælg EPC Laser til at fjerne strækmærkerne på din krop.