Laserbehandling af rygsmerter

Rygsmerter er noget, som de fleste mennesker lider af på et tidspunkt i deres liv. Kroniske smerter kan være virkeligt hæmmende for livskvaliteten. Arbejdsevnen kan blive yderst forringet. Desuden kan det betyde, at man ikke kan dyrke sport. Rygsmerter kan blandt andet komme af en sportsskade eller af dårlig holdning. Rygsmerter kan være svære at slippe af med. Behandlingsmulighederne er rygøvelser hos en fysioterapeut, manipulation hos en kiropraktor, diverse kirurgiske indgreb og smertestillende medicin. Smertestillende medicin og operationer har desværre alvorlige bivirkninger. Specielt smertestillende medicin kan være vanedannende og lede til afhængighed. Det har vist sig at behandling med laserstråler af en specifik bølgelængde kan virke smertehæmmende. Desuden kan laserstråle forstærke den naturlige heling af væv. Disse egenskaber betyder, at du hurtigere kommer af med rygsmerterne, så du igen kan leve et smertefrit liv. EPC-Laser specialiserer sig i laserbehandling. Blandt andet tilbyder vi behandling for rygsmerter. Hos EPC-Laser er alle behandlere uddannet i laserbehandling og holdet består både blandt andet af en speciallæge.

 

Rygsmerter

60 til 80 procent af alle mennesker lider af rygsmerter på et tidspunkt i deres liv. Der findes mange årsager til rygsmerter. Man kan for eksempel få et hold i ryggen. Et hold i ryggen er en paraplybetegnelse, der dækker over betydelig pludselig smerte i ryggen. Der kan både være den øvre ryg og lænden. Mange oplever at smerten kommer efter at de har brugt ryggen. Det kan for eksempel være, hvis de har løftet forkert, eller drejet ryggen skævt.

 

De fysiologiske grunde til et hold i ryggen kan være mange. Blandt andet kan der være en sene eller et stykke brusk i en af rygsøjlens mange led, der er kommet i klemme. Det er vigtigt at man hurtigt kommer af med holdet i ryggen, så man igen bevæger ryggen. Det er altså godt at blive behandlet hurtigt.

 

Mange mennesker oplever også at få lændesmerter. Lændesmerter dækker over smerter i den nedre ryg, mellem de nederste ribben og ned til det nederste af ballerne. Igen kan der være mange grunde til at man får lændesmerter. Mange oplever, at de får svært ved at sidde ned i lange perioder. Samtidig er der en masse der oplever, at de sover dårligere.

 

Af mere alvorlige rygsmerter kan man nævne diskusprolaps. Imellem ryghvirvlerne sidder små båndskiver. En båndskive kaldes også en diskus. En diskus består af en geleagtig kerne og en bindevævsring. Uden risici ville man ikke kunne bevæge rygsøjlen. Hvis man får en diskusprolaps betyder det, at gelekernen bryder ud af bindevævsringen. En diskusprolaps kan være yderst smertelig og skal behandles.

 

Det har i nyere tid vist sig, at laserbehandling kan afhjælpe rygsmerter. EPC Laser kan afhjælpe dine rygsmerter, så du kan få en smertefri hverdag. Læs mere om behandlingen herunder.

 

Laserbehandling af rygsmerter

Ved behandling af rygsmerter med lasere, anvender man såkaldt koldt laserlys. Denne behandlingsform kaldes også for LLLT. LLLT er en engelsk forkortelse for Low Level Laser Treatment. Her anvender man lasere, der ikke lyser med lige så meget energi som de lasere, man bruger til hårfjernelse og tatoveringsfjernelse. Der er derfor ingen smerte forbundet med denne behandlingsform. Flere studier har vist, at laserbehandling kan afhjælpe rygsmerter i forhold til placebo-behandling. Det viser sig, at hvis man bestråler væv med laserstråler af den helt rigtige bølgelængde, kan det have en gavnlig effekt. Skadede celler bliver stimuleret, så affaldsstofferne hurtigere bliver udskilt. Dette forøger også blodtilførslen. Samtidig har det vist sig, at laserlyset virker anti-inflammatorisk. Det betyder, at laserlyset mindsker en eventuel hævelse og betændelsestilstand. Yderligere frigives endorfiner, som virker smertehæmmende. Til sammen kan laserlyset fremskynde helingen og mindske smerterne.

 

Til laserbehandling af rygsmerter bruger vi hos EPC Laser en IV Deep Tissue Therapy Laser fra LiteCure Medical. Det er en anerkendt laser maskine, som giver den kendte LLLT behandling. En Deep Tissue Therapy Laser kan reducere smerte og betændelsestilstande inde i din krop.

 

Behandlingen er uden risici for bivirkninger og er derfor en meget skånsom behandling. Det kan simpelthen ikke skade at prøve. Så til dig, der har været igennem alle andre typer behandlinger – giv endelig ikke op. Med nutidens laser teknologi har vores klinik en god chance for at kunne lindre dine smerter.

 

Lasere som medicin

Lasere er små kanoner, der skyder med lyspartikler. Lyspartiklerne kalder man også fotoner, og de er mindre end fotoner. Hver foton har en bestemt energi. Bølgelængden er et mål for denne energi. Hvis bølgelængden er i et bestemt interval, bestemmer bølgelængden farven på laseren. Andre lasere lyser i den del af det elektromagnetiske spektrum, som vi ikke kan se. Så er der enten tale om infrarødt eller ultraviolet lys. Næsten lige siden at laseren blev opfundet, har man forsket i, hvordan laseren kan anvendes som et helbredende værktøj. Det har ført til, at lasere har mange medicinske anvendelser. Blandt andet bruges lasere til hår- og tatoveringsfjernelse, hos tandlægen og sågar til kræftdiagnose.

 

Hos EPC-Laser specialiserer vi os i laserbehandling. Det spænder fra tatoveringsfjernelse til mod smerter i ryg, skulder og til lindring af hovedpiner. Vores behandlere er erfarne og professionelle. De er specialuddannet i laserbehandling, og er derfor certificerede behandlere. Begynd dit behandlingsforløb tidligt, så du bliver smertefri hurtigst muligt.

 

Bliv fri af dine rygsmerter hos EPC Laser

Hvis du har rygsmerter lige nu og de måske endda er kroniske, så kan det være en idé at komme i gang med smertebehandling mod rygsmerter indenfor den nærmeste fremtid. Rygsmerter har det nemlig med at blive værre, hvis ikke der bliver taget hånd om dem. Hos EPC Laser kan vi tage hånd om dine rygsmerter. Vi kan tilbyde dig en konsultation, så din tilstand kan vurderes at en laserspecialist. Vi har erfaring indenfor smertelindring med laser og derfor kan vi sikre dig, at vi er vant til at vores patienter er tynget af smerter i både mindre eller høj grad.

 

Få behandlet dine smerter i ryggen med laserbehandling mod rygsmerter. Uanset hvordan smerterne er opstået, så kan LLLT behandling være smertelindrende. Mærk forskellen på din egen krop uden risiko for bivirkninger. Kontakt os hos EPC Laser, hvis du er interesseret i en konsultation, hvor vi tager udgangspunkt i dine rygsmerter.