Laserbehandling af skulder

Kroniske smerter i skuldrene kan være en særdeles ubehagelig oplevelse. Det kan påvirke ens arbejdstid, hvor man på grund af smerten kan få svært ved at koncentrere sig. Det kan også påvirke ens fritid. For eksempel hvis man dyrker sport. Det være sig fodbold eller cross-fit. Men det er også de blødere sportsgrene som for eksempel golf. I nyere tid har det vist sig, at laserbehandling af skulderen kan mindske smerter. Desuden katalyserer laserbehandlingen den naturlige helingsproces. Sammen med øvelser kan man hurtigt komme over sine skuldersmerter. Hos EPC-laser har erfarne behandlere og læger ansatte. Alle ansatte har gennemført kurser i laserbehandling. De er derfor eksperter i sikkerhedsprocedurer og håndtering af lasere. Dette er med til at sikre, at din behandling bliver så behagelig og effektiv som muligt.

 

Skuldersmerter

Smerter i skulderen kommer af forskellige grunde.  Har man haft smerte i mere end 3 måneder, kalder man smerten for kronisk. Smerterne kan for eksempel skyldes en ”impingement”, også kaldet afklemningssyndrom. Afklemningssyndrom kan komme af, at skulderens muskler ikke samarbejder ordentligt, så det store led i skulderen støder på sener og muskler i skulderen. Afklemningssyndrom kan også komme af, at slimsækken i skulderen bliver irriteret.

 

Desuden kan man få, hvad man kalder en ”frossen skulder”. Begrebet dækker over, at ledkapslen i skulderen skrumper. Patienter oplever, at de har svært ved at bevæge skulderen. Det er fordi, at skulderleddet bliver stift. En frossen skulder kan være både stærkt smertende og invaliderende, og du bliver ekstra påvirket af dine smerter så snart de holder dig fra forskellige aktiviteter. Det låser dig fast på en helt anden måde, hvor du bliver nødt til at sige nej til forskellige arrangementer. Gå derfor i gang med behandling for at undgå at gå glip af de arrangementer, hvor kroppen skal bruges.

 

Yderligere kan skulderen få senebetændelse, såkaldt tendinitis. Tendinitis kan komme af arbejde eller sport, og skaber forbigående smerter. Det er en af de hyppigste årsager til skuldersmerter. Det er en af de skader man betegner RSI. RSI står for Repetitive Stress Injury. Den kommer altså af, at man har overbelastet skulderen. Tendinitis er også en skade man kan få andre steder end i skulderen.

 

Oplever man kroniske skuldersmerter, kan det være invaliderende. Heldigvis er der mange behandlingsmuligheder. En fysioterapeut kan hjælpe med at lave øvelser, hvor man bevæger skulderen, så muskler og sener bliver stærkere. Herved mindskes smerterne og bevægelsen øges.

 

Samtidig er det vigtigt, at skulderskaden heles. Her kommer laserbehandling ind i billedet.

 

Laserbehandling af skulderen

Ved laserbehandling af skulderen bruges LLLT. LLLT står for Low Level Laser Treatment. En laser skyder lyspartikler, også kaldet fotoner, imod huden. Det betyder, at skadede celler bliver stimuleret. Laserlyset sørger for, at der bliver frigjort affaldsstoffer fra musklerne. Dette øger også blodtilførslen, så vævet heler hurtigere. Samtidig er der et videnskabelig belæg for, at fotoner øger produktionen af celler, der regenerer skadet væv.

 

Laserlyset virker anti-inflammatorisk. Det betyder, at en laserbehandling kan mindske hævelse, hudens rødmen og musklers ømhed.  Desuden medfører laserbehandlingen, at der frigives endorfiner. Det giver en smertelindrende virkning.

 

Om laserteknologi

Begrebet laser er en engelsk forkortelse. Laser står for Light Amplification of Stimulated Emission of Radiation. På trods af et måske lidt skræmmende navn, er der intet farligt eller radioaktivt ved laserbehandling. Under professionelle forhold med uddannet personale er laserbehandling sikkert. En laser kan beskrives som en lyskanon, der sender mange millioner fotoner af sted i samme bølgelængde. Bølgelængden kan være så lav eller høj, at man ikke kan se laserlyset. Men hvis bølgelængden er i det rette interval ses lyset som en farvet stråle, som man kender det fra laserpointers. Laserteknologien har foruden behandling af skuldre og tatoveringsfjernelse rigtig mange anvendelser. Blandt andet bruger man lasere, når man afspiller en CD.

 

Inden for sundhedsområdet bliver der også i stigende grad anvendt lasere.  Low Level Laser Treatment bruges blandt andet til hurtigere heling af sår. Det anvendes også til behandling af fodvorter og ligtorne, og sågar også til behandling af tinnitus. Med masser af erfaring med smertelindring er det dog blandt andet det vi primært anvender laser teknologi til hos EPC Laser. Vi er stolte af at kunne afhjælpe mange personer med lidelser og ømhed, som de har svært ved at komme af med. Vigtigt at understrege er dog at årsagen til at smerten opstod til at starte med skal undersøges. Og der skal gøres noget ved problemet, hvis du eksempelvis spænder i skuldrene på arbejdet eller løfter forkert. På den måde undgår du at problemet opstår igen.

 

Fordele ved laserbehandling

Der er betydelige fordele ved laserbehandling af en smertefuld skulder. I modsætning til operationer, er laserbehandling en ikke-invasiv procedure. Det betyder, at der ikke er en lang periode, hvor man skal hvile, og at man ikke er i risiko for infektioner. Desuden undgår man at tage medicin med mange bivirkninger. Når lasere bruges af professionelle behandlere er der ingen alvorlige bivirkninger. EPC-Laser har stor erfaring med laserbehandling, og kan tilbyde god og pålidelig rådgivning og behandling.

 

Få din skulder smertefri hos EPC Laser

EPC Laser kan hjælpe dig med at blive smertefri. Ved behandling hos vores specialister vil du altid komme til en konsultation først. Her vurderes din smerte med henblik på, hvordan vi kan hjælpe dig af med dine skuldersmerter. Behandlingen skal nemlig tilpasses lige præcis dine behov for smertelindring. Det skal diagnosticeres lige præcis, hvor smerten sidder, så vi kan målrette behandlingen med laser mod dine skuldersmerter. Derefter tilrettelægges et behandlingsforløb, så dine smerter kan behandles og lidt efter lidt, vil du opleve effekten af laseren. Virkningen er til at mærke allerede efter 5 behandlinger. Måske behøver du endda ikke 5 behandlinger, før du kan mærke resultater.

 

Hvis du vil prøve en behandling, som kan starte en helingsproces i din krop bør du prøve et behandlingsforløb for skuldersmerter hos EPC Laser. Hos EPC Laser kan du få laserbehandling af skulder og finde ud af, hvordan en smertefri hverdag føles. Det er et behandlingsforløb, du ikke vil gå glip af.